CV - SENEC

03.06.2011 14:11

Národní výstava Senec

 

V pátek ráno jsme vyjeli z Ostravy přes Ostravici , Staré Hamry a Beskydy na Slovensko. Jeli jsme na tři výstavy do Sence a Nitry.  Po zdolání serpentýn kolem přehrady Šance a dále z vesničky Bílá do Makova,

       

jsme za Bytčou najeli na dálnici směr Bratislava.

Poprvé jsem neměl bezpečnostní pásy a jel jsem v přepravce. Oba jsme s Ronnym podřimovali a tak nám cesta dobře uběhla. V Senci bylo vedro a jelikož jsme dorazili výjimečně včas, stihli jsme se ještě ubytovat v malém penziónu BAD, který stojí hned vedle jezera. Kruhy byly venku pod stromy. Našli jsme si svůj kruh, kamarády a usadili se. Posuzování probíhalo pomalu, ale zato důkladně a tak se nám čas v tom vedru vlekl. Nakonec jsme se dočkali.

Paní Gabriela Ridárčiková SK nás posoudila takto:

RONNY       VN

NELL          V 1 CAC

Přehrada ŠANCE:

Je to přehrada na řece Ostravici, v údolí Beskyd. Stavba byla dokončena v roce 1970, její sypaná kamenná hráz je 65m vysoká a 342m dlouhá. Přehradní jezero má rozlohu 333,5 ha a dosahuje hloubky až 62,5m. Název přehrada získala podle zbytků opevnění na vrchu jižně od přehradní zdi. Pod vodou přehradní nádrže zmizela část obce Staré Hamry a železniční trať z Ostravice. Šance zásobuje pitnou vodou části Ostravy a okolí. Proto je zde i zakázáno koupání a i jakékoliv jiné sportovní či rekreační činnosti.