Broumovský víkend - Mladá Boleslav a Wroclaw

26.09.2011 14:59
Klubová  výstava v Ml.Boleslavi a Mezinárodka ve Wroclawi.
            Na klubovku do Boleslavi jsme se chystali vyrazit už v pátek 23.září. Měli jsme v plánu, přespat přes víkend dvakrát v Broumově  a to ze tří důvodu. V pátek večer posedět s přáteli z ch.s.z Jaríčkova dvora a z ch.s z Broumovských skal.  V sobotu ráno pak všichni společně vyrazit na klubovku do Ml.Boleslavi, protože  z Broumova to není zase  tak daleko, jako z Ostravy.  V neděli ráno, zase všichni společně vyrazit na Mezinárodní výstavu psů do polské Wroclawi, která je od Broumova nějakých stodvacet kilometrů, což je pro nás podstatně blíže než z Ostravy.
            Ráno  jsme nabalili auto a  kolem poledne  jsme s našimi kamarády z Ch.s.Oranžový  vítr,  vyjeli z Ostravy směr Broumov. Na cestu jsme se vypravili přes Opavu a Krnov do Polska,  jelikož přes Polsko to máme podstatně blíž . Projetím polského Prudniku a Nysy jsme se dostali přes  rozkopané  Klodzko až  do Otovic a po všech těch objížďkách jsme se těšili, že už brzy budeme v Martínkovicích u kamarádů z Jaríčkova dvora,  kde jsme měli první zastávku.
            Z Otovic do Martínkovic je to asi čtyři a půl kilometru, takže relativně kousek.  Jenže přišla zrada a to v podobě tří velkých  traktorů s vlekem, plně naložených obrovskýma balíkama slámy, které přesahovaly přes celou cestu. Traktory  nejenže  jely středem cesty, ale ještě těsně za sebou a tím pádem  jsme je nemohli předjet. Otovice i Martínkovice jsou jen tak pro zajímavost, vesničky dlouhé několik kilometrů ležící čtyři kilometry od sebe, takže si tu jízdu dovedete živě představit. To co paní Jaríčková uviděla, když nás netrpělivě vyhlížela na martínkovické cestě, si nedovedete představit, naskytl  se jí komický pohled, když se k ní po cestě plížila hlemýždí rychlostí 20 km v hodině,  podivná kolona tří obřích traktorů s ohromnými vleky a schovány za nimi se ploužily dva kombíky s pejskama a téměř zavařeným motorem. Řeknu vám, jet 20ti kilometrovou rychlostí tolik kilometrů, tak to už snad ani není jízda.
Jen pro představu na fotce je kousek Martínkovic.
         A tak po vřelém přivítání a občerstvení jsme se jeli ubytovat na letiště v Broumově, kde jsme měli nocleh. Ubytování bylo super a hlavně  ty obrovské,  travnaté  plochy, kde jsme si mohli s kamarádama běhat a prohánět se, jelikož malá letadla, které tam létají nebyly v provozu. Byla to pravá špicí párty. Přišla za náma paní Zábrodská z ch.s z Broumovských skal a Jaríčkovi  z Jaríčkova dvora. Celý večer jsme se dobře bavili.
        Ráno před odjezdem na klubovku do Ml.Boleslavi,  na nás čekalo překvapení v podobě zamrzlých oken na autech, jelikož v noci přišel  první mráz  a to bylo teprve 24.září. Cesta proběhla svižným tempem jelikož nás vedl místní znalec terénu pan Zábrodský. Na výstavě už bylo hodně kamarádů a známých.
Posuzování probíhalo v rychlém tempu a velmi přísně.  Pan posuzovatel  Esa Ruotsalaisen byl z Finska a velmi přísný, titulama  opravdu velice šetřil.
Nás posoudil takto:

NELL        V1            RONNY    D

          Odpoledne jsme se vrátili do Broumova, počasí nám celou dobu přálo a tak jsme si užili procházek. K večeru jsme den zakončili na statku u paní Jaríčkové,  kde jsme se  seznámili  i s ostatními  pejsky. Všichni se předváděli a nejvíce štěňata Sindy, Sally a Sanny.  Dvůr hlídal  krásný střeďák  Caris a celá smečka, taky jsme viděli koně Santu a Clasiku na kterých přijela z projížďky  dcera paní Věrky.

        

             V neděli ráno jsme všechno zabalili a pokračovali v cestě do Wroclawi na Mezinárodní výstavu psů. Výstava byla sice venku na stadióně, ale počasí bylo super a tak jsme si to všichni užili. A že se nás tam sešlo z Česka - ch.s. Oranžový vítr,  ch.s. z Jaríčkova dvora, ch.s.z Broumovských skal a my dva Ronny a Rocky (Nell)
U kruhu jsme potkali ještě kamarády z ch.s. Nový Alborg  a ch.s. Vyzel. Posuzování měl pod palcem pan Petr Řehánek a posoudil nás takto:

NELL           Exc. 1   CWC   Zw                  RONNY       Exc. 2

Někteří kamarádi sice byli úspěšnější a dostali CACIBA a BOBA, třeba Bonnie Oranžový  vítr nebo Hooligan z ch.s.Nový Alborg, ale mi to stačilo,  dostal jsem třetího CWC a tím jsem splnil podmínky na „Šampióna Polska“. Takže výstava byla úspěšná a mohli jsme se nasměrovat k domovu. Tady se naše cesty k domovu rozdělily  - Zábrodští a p.Jaríčková jeli směr  Broumov  a my a Sadivovi směr Ostrava. Cesta nám zpět vedla po dálnici a tak nám rychle uběhla. Domů jsme přijeli ještě za světla a tak jsme si hned dali kolečko naší oblíbené procházky a pozdravit se s kamarády doma.  Po procházce jsme ještě museli vybalit  auto a pak jsme si už konečně v klidu mohli dát doma šlofíka…….